Translate

lördag 15 februari 2014

Fläckfria och jublande. Älskar du Jesus?

 

 

 

I väntan på Kristi ankomst

 

Judas 1: 17 Men ni, mina älskade, kom ihåg vad som är förutsagt av vår Herre Jesu Kristi apostlar. 18 De sade till er: "I den sista tiden skall det finnas människor som hånar och följer sina egna gudlösa begär." 19 Det är dessa som vållar splittring, de som är oandliga och som inte har Guds Ande. 20 Men ni, mina älskade, skall uppbygga varandra på er allra heligaste tro. Be i den helige Ande. 21 Håll er kvar i Guds kärlek, medan ni väntar på att vår Herre Jesus Kristus i sin barmhärtighet skall ge er evigt liv. 22 Sådana som tvivlar skall ni vara barmhärtiga mot 23 och frälsa genom att rycka dem ur elden. Mot andra skall ni också vara barmhärtiga, dock med fruktan, så att ni till och med avskyr deras livklädnad som är nersmutsad av köttet.

Lovprisning

24 Han som förmår bevara er från fall och ställa er inför sin härlighet, fläckfria och jublande - 25 den ende Guden, vår Frälsare, genom Jesus Kristus, vår Herre - honom tillhör ära och majestät, välde och makt före all tid, nu och i all evighet. Amen.

______________________

Den troende väntar på att Jesus skall komma tillbaka. Det sägs inte så ofta så att otroende hör det och kan få fråga vad man menar. Men om du läser i texten ovan så kan du förstå att så är det. Vi lever i tider där man bryr sig mer om sig själv än det som skall komma och Jesus hånar man- precis som förr. Den troende försöker att tala om för andra hur viktigt det är att vara i Guds kärlek och att älska Jesus Kristus som kan och vill frälsa oss människor. Jesus gråter för de som inte vill tro. VILL DU?

English:



 *


1 kommentar:

  1. Hello Steve! Thank you that you leave this comment. I like it and I am with you in your saying. (I am swedish and I not very often write in english)
    The "sinners prayer" we do not need to pray to be saved! You are right in that matter.
    We need to repentance and the water baptism. and more...
    thank´s for the invitation to your blog! I am on my way... Very interesting! We have the same opinions I see.
    Regards from Maria in Sweden! God bless you.

    SvaraRadera