Translate

lördag 28 maj 2016

Tro och dop! /Faith and baptism



Foto Maria


Tro och Dop
Av Roger Lindroos

Jag vill säga någonting och läsa något bibelord om dopet, för jag tror att det är oerhört viktigt att vi på ett eller annat sätt proklamerar dopets innebörd. Det är ju i ropet nu, och verkar vara mest en administrativ fråga. Då har jag tänkt på de människor i historien som faktiskt har fått ge sina liv på grund av att de följt sin övertygelse när det gäller dopet. Jag vill också säga att på grund av sådana människor har vi bibeln på andra språk än latin idag. Det är människor som verkligen varit med om väckelse i sina liv och stått för sin övertygelse. Det har inte bara handlat om dopet, men dopet har varit en stor fråga som gjort att många människor har fått gå martyriets väg på 1400- och 1500-talet. Av respekt för dessa människor vill jag slå ett slag för det bibliska dopet.
Jag vill då läsa en vers i Kolosserbrevet. Jag valde den här versen, för den fick jag av en barndopsförespråkare. Den här personen ville koppla ihop detta bibelsammanhang med spädbarnsdopet, för han menade att det har sin bibliska förankring i Gamla testamentet med omskärelsen. Och han gav mig det här ordet:
-I honom haven I ock blivit omskurna genom en omskärelse, som icke skedde med händer, en som bestod däri att I bleven avklädda eder köttsliga kropp; jag menar omskärelsen i Kristus. I haven ju med honom blivit begravna i dopet; I haven ock i dopet blivit uppväckta med honom, genom tron på Guds kraft, hans som uppväckte honom från de döda. (Kol 2:11-12)
Jag tyckte det var så underbart med versen: ”… genom tron på Guds kraft, hans som uppväckte honom från de döda”.
Med den här versen kunde han inte riktigt slå hål på min övertygelse om att det är genom tron.
Jesus säger att den som tror och bliver döpt, han skall bliva frälst. Då kan vi också tänka på en annan sak. Paulus talar om Israels vandring genom Röda havet. 

Vi kan läsa i 1 Kor 10. Det är en bild på dopet:
-Jag vill säga eder detta, mina bröder: Våra fäder voro alla under molnskyn och gingo alla genom havet; alla blevo de i molnskyn och i havet döpta till Moses…
För oss är det en bild på dopet. Det är en gräns mellan världen och det nya livet med Gud. Och en början på vandringen med Honom.

Sedan kan vi läsa i Hebréerbrevet 11. Vi vet att tron är oerhört central för den kristne. Genom tron. Hela det här kapitlet, Hebréerbrevet 11 talar om att genom tron var det mycket som skedde. Vi får se genom en lång tid, en lång historia att genom tron hände det och det. Det står om Moses att han genom tron blev dold av sina föräldrar. Då kan man kanske tänka sig: så bra då, där har vi barndopet! Hans föräldrar ville det här barnets bästa. Genom tron. Och vi får välsigna våra barn och lägga dem i Guds hand och bedja för dem att Gud ska ta hand om dem genom livet. Men sedan läser vi:
-Genom tron försmådde Moses, sedan han hade blivit stor, att kallas Faraos dotterson.
När Moses blev stor gjorde han sitt eget val!
-Han ville hellre utstå lidande med Guds folk än för en kort tid leva i syndig njutning; han höll nämligen Kristi smälek för en större rikedom än Egyptens skatter, ty han hade sin blick riktad på lönen.
Vi kan sedan läsa vers 29:
-Genom tron drogo de fram genom Röda havet likasom på torra landet…

Ser du kopplingen där? Genom tron – avskiljandet från världen. Genom tron drog de fram genom Röda havet, och så fick de gå vidare.
Jag ville föra fram det här, för detta med dopet har under de senaste veckorna träffat mitt hjärta på något vis. Det är en oerhört brännande fråga. Det är inte fråga om administrativa bekymmer. Nej, det handlar om så mycket mer. Det finns människor som har gett sitt liv för sin övertygelse om dopet.

Jag vill till slut läsa fortsättningen i Kolosserbrevet. Vi har hört vår församlings undervisning att dopet är en manifestation. Det är något vi visar, något yttre. Vi är inte så mycket för symboler i vår evangeliska församling, men dopet har vi fått lära oss i Skriften att det ska vi praktisera. Då kan vi läsa vidare här:
-I haven ju med honom blivit begravna i dopet; I haven ock i dopet blivit uppväckta med honom, genom tron på Guds kraft, hans som uppväckte honom från de döda. Ja, också eder som voren döda genom edra synder och genom edert kötts o-omskurenhet, också eder har han gjort levande med honom; ty han har förlåtit oss alla våra synder.

 Han har nämligen utplånat den handskrift som genom sina stadgar anklagade oss och låg oss i vägen; den har han skaffat undan genom att nagla den fast vid korset. (Kol 2:12-14)
Det tycker jag är så viktigt, just att proklamera, och inte vara rädd att tala Guds Ord. Inte så mycket våra egna tankar, men Guds Ord; så att det får framgång. 

Det står sedan:
-Han har avväpnat andevärldens furstar och väldigheter och låtit dem bliva till skam inför alla, i det att han i honom har triumferat över dem.
Varje gång en människa går i dopets grav får andemakterna stå där med skam, för de vet att det finns en som har vunnit seger och skaffat frälsning för var och en som vill komma och med eget beslut överlämna sig själv åt Jesus. Välkommen du som lyssnar att också göra det! Amen.

*

  Maria-  som tycker detta är en mycket fin och förklarande text för den som inte riktigt vet vad dopet till Kristus betyder, både då det sker och för evigheten. Läs och begrunda.Barndop eller troendedop? Jag blev nöddöpt då jag var nyfödd….. Själv vet jag att efter det jag döptes till Kristus så började det ske saker i mitt liv- både goda och onda-och ett visste jag: jag tillhör Jesus!


 /Maria

torsdag 26 maj 2016

TYVÄRR: Ekumenisk frammarsch till Världsreligion! Religiositeten frodas och NWO tar över.


House-of-One
Bild: www.truenews



Nu är det på gång med stormsteg! Den Ekumeniska  Marschen till en ”världsreligion”! Det här var väntat, men det är ett skrämmande scenario! Läs hela artikeln i länken nedan. Ja det är verkligen religiöst det där! Mer om detta  kommer i fler artiklar.

(TRUNEWS) Marschen till en världsreligion intensifieras på ett mycket snabbare sätt idag, som ”The House of One” som byggs i Berlin planerar Tyskland att rymma de tre stora monoteistiska religionerna judendom, islam och kristendom under ett tak.
Berlin skall snart bli hem till något helt unikt. Judar, kristna och muslimer planerar att bygga ett hus för dyrkan här – en som ger en synagoga, en kyrka och en moské tillsammans under samma tak. De tre separata sektionerna kommer att kopplas genom ett gemensamt rum i mitten av byggnaden. Detta kommer att fungera som en mötesplats, där dyrkare och medlemmar av allmänheten kan mötas och lära sig mer om religioner och varandra.
Även om den judiska befolkningen i Berlin är liten, och Islam ökar snabbt, kommer var och en av de stora religionerna beviljas lika stora dyrkan-områden för att tillåta anhängare att utöva sin religiösa tro.

Maria: –Det  är verkligen skönt att inte ingå i detta hemska spektakel, att inte vara religiös och tillhöra en religion. Jag tillhör Jesus Kristus, min Frälsare. Jag behöver ingen lokal för att be  Jesus om hjälp eller prisa och tacka honom!  Det är bara Jesus och jag. I TRO.


(TRUNEWS) The march to one world religion is stepping at a much faster beat today, as “The House of One” being built in Berlin, Germany plans to accommodate the three major monotheistic religions of Judaism, Islam and Christianity under one roof.
Berlin is soon to become home to something truly unique. Jews, Christians, and Muslims are planning to build a house of worship here – one that brings a synagogue, a church, and a mosque together under one roof. The three separate sections will be linked by a communal room in the center of the building. This will serve as a meeting place, where worshippers and members of the public can come together and learn more about the religions and each other.
Even though the Jewish population in Berlin is small, and Islam is rapidly increasing, each of the major faiths will be granted equal size worship areas to allow adherents to practice their religious faith.


Fler artiklar i ämnet kommer.

/Maria

onsdag 25 maj 2016

Sverige och framtiden (??) Svenska flaggan m m Sverige säger ja till NATO, vilka galenskaper!!





Sverige och framtiden-   Den Nya Världsordningen

I en essä om hur Sverige erövrades beskriver gästskribenten Herr Larsson hur svenska ledare, genom ett samarbete med den globalistiska Bilderberggruppen som har pågått i årtionden, har förrått det svenska folket med avsikten att omvandla Sverige, från vad som tidigare var ett säkert och fritt land med en homogen befolkning, till vad som i framtiden kommer att vara ett multikulturellt land så sönderslitet av kulturella och religiösa motsättningar att folket slutligen kommer att böna och be dem, sina ledare, att om det så behövs minska friheterna och öka övervakningen, gärna införa polisstaten, bara de lyckas stävja det meningslösa våldet.

[Gästskribent] Herr Larsson

en-essa-om-hur-sverige-erovrades-001

Det var för drygt två årtionden sedan som oron i Sverige var stor över att tyskarna i samband med EU skulle invadera och köpa upp alla sommarstugor, och värst av allt, förstöra kulturlandskapet genom att hissa deras ”fula flagga”.

20 år senare är all numera befogad oro för en potentiell folkinvasion synonymt med rasism, och helst av allt skall den svenska flaggan med sitt kränkande kors inte längre firas. Denna utveckling har vi politikerna och deras propagandaavdelning, massmedia, att tacka för.

In i det längsta har svenskarna som anat oråd önskat tro att politikerna inte vetat vad de har sysslat med, och att journalisterna enbart är blödande hjärtan med missriktat rättspatos.

Gradvis har dock denna godtrohet börjat ge vika för den grymma verkligheten: Sveriges politikeradel och den lojala intelligentsian som kontrollerat opinionsbildningen via utbildning och media, har medvetet tjänat andra intressen än svenskarnas, med resultatet att inte bara Sverige, utan hela västvärlden håller på att förvandlas till en dystopi.

Planen att införa den så kallade Nya Världsordningen sträcker sig långt tillbaka. För Sveriges del började resan sannolikt i mars 1966, då mäktiga internationella representanter ur bankvärlden, näringslivet, det globala politiska etablissemanget samt media och professorer inom utbildningsväsendet, möttes i hemlighet i västtyska Wiesbaden för det årliga Bilderbergmötet. Enligt dokument som läcktes [1] till alternativmedia år 2012, framgår det tydligt att dessa globalister då klargjorde att nationalism var farligt för deras intressen, nämligen att skapa en världsregering. Medverkande vid mötet var självaste Tage Erlander, Sveriges dåvarande socialdemokratiske statsminister, samt finansmogulen Marcus Wallenberg. [2]

Läs mer: /http://www.bakom-kulisserna.biz/news/en-essa-om-hur-sverige-erovrades1/

/Maria

http://gospel.jesuslever.eu/



måndag 23 maj 2016

Herrens dag kommer. Ondskan skiner igenom på jorden/ The Lord is coming






Herren Jesus Kristus kommer en dag att uppenbara sig för att på ett avgörande sätt ingripa såsom domare över de orättfärdiga och frälsare av de rättfärdiga. Den dagen beskrivs som ”den dagen”. Detta kan du läsa om i  Matt 7:22; 1 Kor 3:13; 2 Tim 1:12, 18.   Hebr 10:25; / och HERRENS DAG:   Hes 13:5;  Joel 1:15……………..jodå Herrens dag kommer att komma, men vi vet inte när.

Det är märkligt att TV-kanalerna ger så märkliga reklamsnuttar, har du tänkt på det? Det är väldigt mycket reklam för figurer som ser ut som Aliens, det är katastrofbilder/teckningar om att jorden fryser till is eller bilder där länder går under, m m. Fler och fler sådana korta sekvenser får man se väldigt ofta. ÄR det bara spännande filmer man kan hyra eller se i någon slags Tv-box?  Ligger det sanning i dessa påhittade filmer? Vad säger bibeln om framtiden? Var någonstans i bibeln kan vi vara nu tror du? Det är anmärkningsvärt otäckt att en dag kommer verkliga händelser att överskugga alla någonsin påhittade bilder- 

När den dagen kommer då allt skall ta slut  och Jesus kommer för att döma….den dagen vet vi ej.
Men vi vet något annat, vi som tror.  Vi vet att det kommer en katastrof över jorden med ondska och den ondskan håller på att skina igenom i de flesta saker nuförtiden. Ondskan är redan stor på jorden. Och värre ska den bli. Vi måste alltså hålla oss vakna! OCH: Jesus kommer tillbaka!! Det finns inte ord för det! Det är så mäktigt och underbart!
___

Man har alltid trotsat Gud, lag och myndighet, och de människorna kallas enl Paulus:

Ogudaktiga
Syndare
Oheliga
Oandliga
Fadermördare
Modermördare
Mandråpare
Otukt
Vällustssynd
Människosäljare
Lögnare
Menedare

Lagen är till för dem som trotsa lag och myndighet säger Paulus.Läs 1Tim

*Ty en enda är Gud, och en enda är medlare mellan Gud och människor: en människa, Kristus Jesus.* 1 Tim 2:5

Vill säga dig:  VAR VAKEN! STRID DEN GODA STRIDEN.


/Maria

Nej till EU, Nej till NATO, nej till Värdlandsavtal / No no no



Beslutet om värdlandsavtal skall skjutas upp ett år, kan man lita på det??

Som troende vet man att det pågår saker som inte borde få förekomma, EU, NATO, (jag tänker alltså på vad bibeln säger) Värdlandsavtal och många mer saker är så farliga, men man förstår inte vidden av vad som sker i världen idag, och Sverige tycks ha fått hybris, man tror man är så stor och stark. 
Lite av vad jag menar med de orden kan du  läsa om i länken nedan. Vi har rösträtt vid allmänna val, vi får välja politiker…men ingen folkomröstning om NATO och om m m farliga saker. 
Vi kan känna oss blåsta i detta landet. Jag är en kristen och jag läser bibeln, gör du? Det borde i alla fall fler göra så kanske de förstår VAD som pågår sedan länge.
Så många journalister är ‘köpta’ och går de ärenden de är tvungna att gå. 
Läs i länken och tänk till. 

Någon fred kan vi inte räkna med förrän Jesus kommer åter och innan dess kommer det att bli mer än tufft. NWO är här sedan länge. En ny världsordning sammanställes.

https://erikjohanssonblog.wordpress.com/2016/05/16/svenska-folket-luras-med-i-nato/


http://www.svenskafreds.se/vardlandsavtalet

*
Imamer utbildas på Kista folkhögskola
http://www.exponerat.net/imamer-utbildas-pa-kista-folkhogskola/             

/Varför det????? De behövs inte här.



ARTIKEL:

Ja, detta stämmer och pengarna till detta jippo kommer från våra skatter. Det är Kista folkhögskola som står bakom utbildningen som varit efterfrågad i många år, menar skolans rektor Abdulkader Habib.

– Behovet är stort och nu är det många lekmän som leder de flesta muslimska församlingar. Så det krävs att det finns människor utbildade i Sverige och har både det svenska perspektivet och också det muslimska kunnandet.

Utbildningen finansieras alltså med folkbildningsanslaget, det statsbidrag som årligen fördelas till landets folkhögskolor.



Rektorn anser detta är bra då de som vill utbilda sig till imamer slipper åka till mellanöstern för detta.
Vad är det mer som vi ska bekosta med våra skattepengar? Man undrar om det finns något kvar som dessa människor inte har nyttjat till fullo.

Dessa ca två miljoner muslimer som vi har här i landet är ofattbart dyra i drift. Det ända vi får tillbaka är bränder, mord, våldtäkter mm.

See more at: http://www.exponerat.net/imamer-utbildas-pa-kista-folkhogskola/#sthash.JdA1F340.dpuf

*

PÅMINNELSE OM GUDS ORD:

Ps 33:8
Hela jorden må frukta Herren , alla som bor i världen må bäva för honom.
Ps 89:12
Din är himlen, din är också jorden. Du har grundat världen och allt som finns i den.
Ps 96:10
Säg bland folken:
” Herren är konung! Därför står världen fast och vacklar inte. Han dömer folken med rättvisa.”
Jes 13:11
Jag skall straffa världen för dess ondska, de ogudaktiga för deras missgärning. Jag skall göra slut
på de stoltas övermod och slå ner tyrannernas högmod.
Matt 18:7
Ve över världen som förför! Förförelser måste komma, men ve den människa genom vilken förförelsen kommer.
Luk 21:26
Människor ska tappa andan av skräck i väntan på det som ska drabba världen, för himlens makter ska skakas.





/Maria