Translate

lördag 1 februari 2014

BÖN. Vad är bön och svar på bön? /Prayer


                                  ©Maria


*

Lukas 11: 9 ...om BÖN

Jag säger er: Be och ni skall få, sök och ni skall finna, bulta och dörren skall öppnas för er. 10 Ty var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar skall dörren öppnas. 11 Finns det bland er någon far som skulle ge sin son en orm när han ber om en fisk, 12 eller en skorpion när han ber om ett ägg? 13 Om ni som är onda förstår att ge era barn goda gåvor, hur mycket mer skall då inte er Fader i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?"

*
Jesus säger att vi ska be,  och vi ska söka, och vi ska finna...se bibelverserna. Många av oss längtar verkligen efter svar på bön, kanske har vi bett i många år om samma sak och vi vet i vårt inre att det kan ske under..

Förklaring:
Uppmaningen att hålla ut i bön ges med tanke på vårt bristande engagemang, inte Guds. Uthålligheten förändrar vår inställning mer än hans. Den hjälper oss att förstå och uttrycka djupet i vår längtan. Det är bra att be som om svaret berodde på intensiteten i vår bön, men samtidigt måste vi vara medvetna om att det kommer från Gud. Uthållighet i bönen hjälper oss att se och känna igen Guds verk när det sker.



fredag 31 januari 2014

Tusentals, miljontals kommer att dö UTAN FRID. /Berättar man om Jesus?




Tusentals, miljontals, måste bli räddade och nådda.  Med evangelium, med en räddande hand, med att Jesus ger nytt och evigt liv. Kanske är jag tjatig, men frälsning  är det mest viktigaste som man vill ska ske. Tusentals, miljontals kommer att dö UTAN FRID!
**Guds folk, ut på vägar och stigar träd! Bland ogräs kan gömmas den ädla säd. Gå ingen förbi, medan än är tid Att bjuda dem hem till en evig frid!
Jag ser ingen ute på vägarna! Gör du? Möter du någon som berättar om Jesus och frälsningen?
**Se, fälten de vitna kring jorden vid, Och världen, den väntar på skördens tid, Men få äro de, som till verket gå, Fast tusendens räddning beror därpå.
Det är få som idag vågar gå ut med evangelium i en vanlig svensk stad. Det är också få som vill lyssna på att Jesus finns och vill nå dem, och frälsa dem, det är väldigt få som har hört om sådana saker, dem måste man ju nå. Det är av största vikt att vi evangeliserar här hemma i städer och i byar– men var finns folket som bör göra det?
**Villiga tjänare, var är ni?

Ps 14:2 HERREN blickar ner från himlen på människors barn 
för att se om det finns någon förståndig, 
någon som söker Gud. 
*
Ps 14:2 
The Lord looks down from heaven
on all mankind
to see if there are any who understand,
any who seek God.



torsdag 30 januari 2014

Gud är skaparen av allt och alla. Vad säger du? En dag i taget!

©Maria


Hej på er! Hösten kommer inte än på ett tag och det ska vi vara glada för, för nu väntar bara våren på att blomma ut.

Det går sin gilla gång i naturen och livet har sin gång. Men tänker  man någonsin på att allt är slut en dag?
Det kommer en dag då allt har tagit en ände, vare sig man vill eller inte. Därför är det så viktigt att leva bara 
 EN DAG I TAGET.



Det står i en psalm: Vår tid är ganska flyktig här: Det förra året gånget är Nu lyckligen till ända. Ett nytt år börjar här sitt lopp. Så vilja vi med tro och hopp Oss till vår Gud  nu vända, Som sig Härlig Städs bevisat, Sorgen lisat, Gjort stor nåde Och oss frälsat av all våde.


Våra ungdomar tycker jag  väldigt synd om för de får inte lära sig mer än att njuta av livet, d v s de tar för sig så gott de kan men känner de Jesus? Ja många känner Jesus men inte tillräckligt många gör det.
Därför måste vi vuxna som känner honom, tala med de unga.

Idag är det sååå väldigt populärt att tala med de unga om evolutionen och  berätta om Big Bang. Men jag är tvärsäker på att Big Bang inte existerat alls. Gud är Skaparen av allt och alla. Vad säger du?

Läs Moseboken, Bibelns första bok så får du en helt annan uppfattning, det tror jag.
Här kan du börja läsa de spännande böckerna:


Min Gud är en mäktig Gud! Känner du honom?


©Maria



/Maria/         Vi ses!










tisdag 28 januari 2014

Dagens bibelord.Believe it or not! Ny video! / Bördor och svårigheter





Att skriva om Jesus och att fotografera  och göra små videos är väl det minsta jag kan göra för Jesus, som har gjort allt för mig. Han stödjer mig och styrker mig och tröstar i allt-   alltid.  Se min youtube-kanal MariaEvighet på nätet.
http://www.youtube.com/watch?v=v66wHb9BXKc&feature=share&list=UUuS91PKSGZefIqpu9TmTTDQ

Jag vore ingenting utan Jesus, nej kanske inte ens vid liv.

Många människor HAR det verkligen SVÅRT, men tänk om alla de VISSTE att JESUS lättar deras bördor. Han säger ju uttryckligen att han vill bära våra bördor, och för mig blir det tydligare och tydligare eftersom jag lagt mitt LIV i hans händer.

Matteus 11:28:
Kom till mig, alla ni som arbetar och bär på 

tunga bördor så skall jag ge er vila. 

Matteus 11:30Ty mitt ok är milt, och min 

börda är lätt.






/Maria

söndag 26 januari 2014

De två vägarna. Alla vill till himmelen, men....




LIVET.

Man har sagt att livet är något som pågår medan man håller på med något annat...någon sade det...

Jag säger att LIVET är alltför värdefullt för att slumpas bort och inte tas vara på, eller att man lever det på det sättet som är skadligt för en.

De två vägarna


13 Gå in genom den trånga porten. Ty den port är vid, och den väg är bred som leder till fördärvet, och det är många som går fram på den. 14 Och den port är trång, och den väg är smal som leder till livet, och det är få som finner den.


Mitt liv började då jag fick en tro, och det var då jag insåg vidden av vad livet är. Livet är ju det liv som Gud gett oss alla, han som är Skaparen, the creator of everything.

Den frälste troende är en dåre för världen, visst är det så. Men vi som är frälsta troende på Jesus vi har en helt annan uppfattning och vi vill veta Guds plan med våra liv. Så tänker vi.

Folk nu för tiden är så upptagna med sina fina telefoner och hörlurar och Ipad, och spelkonsoler och datorer dygnet runt att de förmodligen inte HÖR då Gud kallar på dem.


De kan också vara på väldigt stort avstånd då det gäller att höra Guds kallelse på sina LIV, helt enkelt för att de inte har lust att befatta sig med tro överhuvud taget. För dem räknas de som tror som religiösa tokar.

http://youtu.be/X3JS6mer34A  Här finns en video som visar hur Jesus bär oss, går med oss, alltid, under svårigheter och glädje, en liten barnslig video kanske du tycker, men Jesus säger; att om du inte tar emot honom som ett barn kommer du aldrig in i himmelriket.



Alla vill till himmelen, men man vill inte göra Guds vilja för att komma dit.


/Maria