Translate

lördag 9 juli 2016

Vad är omvändelse? Vad innebär det? / free from sinVad är omvändelse? Vad innebär det?

Svaret är enkelt uttryckt: Att vända sig bort från SYND och att vända sig TILL Gud.

se om frälsning: 
http://gospel.jesuslever.eu/category/att-bli-fralst/

Bibelord:  2 Kor 7: 1 Då vi alltså har dessa löften, mina älskade, så låt oss rena oss från all besmittelse från kött och ande och i gudsfruktan fullborda vår helgelse.

Annan översättning:

7:1
från all besmittelse från kött och ande
Annan översättning: ”från allt som besmittar kött och ande.”
Människan, alla människor, har chansen att vända sig bort från synd, d v s att inte tro och att göra de felaktiga saker som Gud inte vill att man gör.

/Maria

fredag 8 juli 2016

När människan blir omvänd och lär sig följa Gud. Video / repent


Att lyda Gud,  Guds vilja 
När människan blir omvänd, d  v s bestämmer sig för att följa och LYDA Gud, då blir hennes sinne vänt till RÄTTFÄRDIGHETEN. *Huvudsaken är själva sinnet, vilket antingen är hängivet synden och dess tjänst eller tvärtom är intaget av Kristi kärlek, älskar Herrens bud, men avskyr och förbannar all synd* (Rosenius).
Men eftersom den gamla själviska viljan ännu inte är utplånad i den troende (se Kött), fastän den är korsfäst och alltså borde vara  maktlös i hans liv, har han alltjämt kamp med synden (se Helgelse). /Biblisk uppslagsbok
*

Maria:   Den gamla själviska viljan är mycket stor hos en del människor och man VILL OFTA INTE korsfästa köttet på allvar, (100%). Man har kvar en rest som satan är mycket rädd att man skall ‘mista’, d v s korsfästa för alltid-  därför känner den troende, som borde ha gjort upp med Gud nu – ,  ett ständigt dåligt samvete (förhoppningsvis!). Det är så svårt att sluta med olika ovanor och saker man säger, att man kanske inte ORKAR ta hand om denna svåra del, jag kallar också omvändelse för att KAPITULERA inför Gud! Tack Gud att jag fick kapitulera och vända om totalt- till dig!
Matt 3:11
Jag döper er i vatten till omvändelse, men den som kommer efter mig är starkare än jag. Jag är inte ens värd att ta av honom hans sandaler. Han skall döpa er i den helige Ande och i eld.
Luk 5:32
Jag har inte kommit för att kalla rättfärdiga till omvändelse utan syndare.”
Luk 15:7
Jag säger er: På samma sätt blir det glädje i himlen över en enda syndare som omvänder sig – inte över nittionio rättfärdiga som ingen omvändelse behöver.
Luk 24:47
och att omvändelse och syndernas förlåtelse skall predikas i hans namn för alla folk, med början i Jerusalem.
Apg 5:31
Honom har Gud med sin högra hand upphöjt som hövding och frälsare, för att ge omvändelse och syndernas förlåtelse åt Israel.

Att bli prövad duglig inför Gud, det är svårt. Att ge upp sitt eget och följa Jesus, det är svårt, det svåraste att göra. Men man kan lyckas om man är ihärdig och låter hela sitt hjärta vara hos Jesus.
När man äntligen förstår! att det är så Gud vill ha det, då är det lättare att gå igenom svåra saker, för man vet att Gud är med i allt och att han tillåter olika skeenden i våra liv. Han för oss igenom.

Det finns ingen medelväg när det gäller att lyda Gud. Du måste/man måste ta en klar ställning. Antingen lyder man eller också inte. Antingen gör man vad man själv vill eller också gör man som Gud vill. Välj att lyda Gud och säg som psalmförfattaren: ”Herre, jag älskar din lag.”


/Maria

torsdag 7 juli 2016

Storebror ser dig.Big Brother, kontrollen av Facebook och Twitter m m/äldre artikel / Big Brother


Gillar du tanken av att vara övervakad av ett system som snart ”ser” allt?  Får du lov att vara du? Storebror ser oss och allt mer avancerade möjligheter och teknik dyker upp . Se denna film och du förstår att detta system att övervaka oss, finns överallt där du befinner dig. Länkarna innehåller intervjuer och den innehåller kontrollen av Facebook och Twitter m m. Är detta farligt för just dig i ett framtida läge?

http://worlduin.homestead.com/BIOMETRICS.html

OCH:

http://worlduin.homestead.com/ Universiell  kod för identifikation

Gud har skapat himmel och jord och människor, han vill att vi människor vänder oss till honom för att må väl. I denna världen vi har mår inte alla människor väl, men vi mår väl och får frid och ro med honom som HERRE i våra liv. I honom har vi Liv och Liv i övernog och i honom har vi styrka och ro och sanning. Det kan inte världen ge.  /Maria

Välkommen tillbaka hit! /Maria

onsdag 6 juli 2016

NOA. Är det möjligt att lyda Gud? Ja /Noah. ObeyAtt berätta om NOA/synden

*Och han skonade inte någon av de människor som levde för längesedan, före den stora översvämningen.Bara Noa, den ende som bekände sin tro på Gud, blev räddad tillsammans med sju familjemedlemmar. Hela den gudlösa världen blev fullständigt utplånad, när Gud dränkte hela jorden i vatten.* 2 Petr 2:5

De exempel som Petrus nämner i  sitt brev bör göra det helt klart för oss att Gud dömer all synd och att syndare som inte ångrar sig och vänder om til Gud inte kan komma undan. Jag får många frågor om hur Gud kan vara så hemsk så att han utplånar människor…Vi lever i det nya förbundet nu, vi lever i det Jesus vill göra för människor…Den som överlåter sig till Kristus blir befriad från slaveriet under synden. Jesus frigör oss till tjänst för honm, och det innebär alltid att vi kommer rätt.

Gud räddade Lot ur Sodom och på samma sätt kommer han att rycka oss ut ur en ogudaktig värld. Lot var inte fri från synd, men han litade på Gud och blev räddad undan Sodoms förintelse.

Det är mer än hög tid att tänka på vad Jesus gjorde för oss på Golgata, då han gjöt sitt blod för oss, och därigenom räddar oss till evigt liv……Jesus, jag älskar dig, för du har räddat mig och du vill att mänskligheten skall vända om. Låt oss se detta.

I radio i skrivande stund skojar de om jordens undergång för andra dagen i rad. Men de kommer att få se....

Att berätta om NOA/ Lyda

Kan vi tänka oss hur det var för Noa och hans familj då floden kom över jorden? Knappast. Kan vi tänka oss hur Gud kände sig då han var tvungen att förstöra så mycket?

Vi vet inte mycket om den tiden eller vilka känslor som rådde. Och vi vet inte vad Gud kände.

Människor hade vänt Gud ryggen, och idag har vi också ett samhälle som liknar det som var på NOA´s tid. Skulle vi få en syndaflod igen? nej, Gud har lovat oss att aldrig sända en sådan flod igen. Han lovar oss det med att sända regnbågen som löfte.

Hur hittar vi Noa´s livsstil? Skulle det vara möjligt att göra det som Noa gjorde? Att lyda så fullständigt, att underkasta sig Guds vilja och arbeta för Gud på det sättet att man blir fullständigt förlöjligad…..

Ja det är möjligt att följa Gud fullt ut. Det är möjligt att vara en tjänare som gör det Gud ber en om.

Noa går inte ur båten förrän Gud talar om att han skall göra det. Herren befaller och Noa lyder. Enkelt. D v s det låter enkelt, men det kanske det inte var? Jo, det tror jag, för Noa hade så mycket kärlek och respekt för sin Gud.

Har vi kärlek och respekt för Gud i dag? Ja, många många människor har det, men inte alla, och det är Guds önskan att ALLA skall komma till honom.

*Låt oss lyssna till Gud och lyda honom.*

/Maria

tisdag 5 juli 2016

David Bowie och ockultismDavid Bowie, Blackstar/ The World. Ockultism m m.The world

Vad vet gemene man om David Bowie egentligen?http://vigilantcitizen.com/musicbusiness/occult-universe-david-bowie-meaning-blackstar/

Här i länken kan du läsa inte så smickrande saker, direkt otäckt galet. Tala om att vara/ha varit inblandad i det ockulta! Vidrigt.


http://vigilantcitizen.com/tag/david-bowie/


/Maria

Vad väljer du? Den upproriska naturen eller den rena? Nytt liv / Crucified to a new life

Bibeln förklarar ofta i bilder vad som händer när vi väljer att låta Jesus bli herre i vårt liv. Dopet är den synliga handlingen för den process som beskrivs i Kolosserbrevet 2:12 och som i sin tur vilar på tron på Kristus. 

1. Vår onda natur dör ( korsfästs); 2. Vi görs beredda att ta emot ett nytt liv (begravs); 3. Kristus ger oss det nya livet (vi uppstår till nytt liv).

1. Eftersom Jesus har dött för oss har vi blivit korsfästa med honom. Bibelord till detta är:

Rom 6:2-13; 7:4-6 ; 2 Kor 5:14; Gal 2:20; 5:24; 6:14 Kol 2:20; 3:3-5; 1 Pet 2:24

2. Vår gamla upproriska natur har dött med Kristus. Bibelord till detta är:

Rom 6:6; 7:4-6; Kol 3:9-10

3. Jesu uppståndelse garanterar oss ett nytt liv redan nu och det gäller för evigt. Bibelord till detta är:

Rom 6:4, 11; Kol 2:12-13; 3:1, 3

Läs dessa bibelställen och du kommer att förstå hur allt detta gäller dig som vill vända om, har vänt om, till ett NYTT liv, och vad Jesus gjorde på korset för dig.


söndag 3 juli 2016

Sanningar om villoläror! Villoläror inom Trosrörelsen SE LÄNK till sanningar ./About heresies

Hej, här har jag hämtat en artikel om VILLOLÄROR som du ser i Punkterna nedan.

Artikeln kommer från sidan www.bibelfokus.se där Lennart Jareteg skriver sanningar!!!

Det är inte så bra där ute i församlingarna och om 

det berättar Lennarts 


sida Bibelfokus, där kan du hämta mycket 

INFORMATION!


/Maria