Translate

lördag 2 juli 2016

Hur dog många av apostlarna?De dog martyrdöden /Apostles



Aposteln Petrus blev korsfäst upp-och-ner- han kände sig inte värdig att dö som Jesus.

Aposteln Jakob kastad iväg hundratals meter och blev sedan slagen ihjäl med en klubba

Aposteln Johannes blev martyr, han kokade i olja under vågen av förföljelserna under kejsar Nero, han skrev Joh Uppenbarelsebok, han var den ende av dem alla som dog fridfullt i hög ålder.

Aposteln Andreas blev korsfäst på en X-format kors i Grekland, de pinade ihjäl honom till sist, och han predikade i 2 dagar på korset innan han dog och han kallade de för en lycklig timme

Aposteln Matteus dog som martyr i Etiopien. dödad av ett svärds sår.

Aposteln Thomas var missionär i Asien, vittnade om Jesus i nuvarande Turkiet, Dödad av spjut

Aposteln Nathanael, den sjätte och siste av de apostlar som Jesus utvalde.Han dog av piskrapp

Aposteln Paulus Torterad och halshuggen av Nero A.D 67, Paulus skrev mycket av det NT….

/Maria




fredag 1 juli 2016

Omvändelse del 1 och 2 , låt er förvandlas genom sinnets förnyelse





Del 1 
Vad är omvändelse? Vad innebär det?

Svaret är enkelt uttryckt: Att vända sig bort från SYND och att vända sig TILL Gud.

se om frälsning: 
http://gospel.jesuslever.eu/category/att-bli-fralst/
Bibelord:  2 Kor 7: 1 Då vi alltså har dessa löften, mina älskade, så låt oss rena oss från all besmittelse från kött och ande och i gudsfruktan fullborda vår helgelse.

Annan översättning:

7:1
från all besmittelse från kött och ande
Annan översättning: ”från allt som besmittar kött och ande.”
Människan, alla människor, har chansen att vända sig bort från synd, d v s att inte tro och att göra de felaktiga saker som Gud inte vill att man gör.

Del 2  Omvändelse

Guds vilja:
Att lyda Gud kan ju vara svårt, men ju mer man lär känna honom och älska honom desto lättare går det, för man VILL lyda och göra hans VILJA. Jesus är det perfekta exemplet på lydnad
Jesus har i sin undervisning förkunnat om Guds vilja (se Bergspredikan, lag)

Guds viljas mål är Guds ära. Därför befaller bibeln människan att ge Gud äran, Ps 29:2;  66:2; Jes 42:12 etc., Jesus lär oss bedja: ‘Ske din vilja, såsom i himmelen, så ock på jorden!’, Matt 6:10. Guds vilja är också människans frälsning och helgelse. Gud vill, att alla människor skall frälsas, 1 Tim 2:4, att de frälsta bevaras till evigt liv, Joh 6:40, och att de lever ett heligt liv, 1 Thess. 4:3 etc. För att förverkliga denna sin frälsningsvilja har Gud sänt sin Son, Joh 3:16. De som tagit emot honom kan pröva, vad som är Guds vilja med avseende på deras liv, Ef 5:10; 1 Joh 2:27. Endast den som gör Guds vilja blir delaktig av den eviga saligheten, Matt 7:21.
Människans vilja är av naturen upprorisk mot Gud, Rom 5:10; 8:7; Kol 1:21. Omvändelsen (se Bättring) är människans val, genom vilket hon väljer att lyda evangelium. Att bli omvänd är alltså att komma till lydnad, 1 Petr 1:14. Gud skapar i människan en ny vilja så att hon blir i stånd att lyd Gud, Rom 6:16./
Biblisk uppslagsbok
Några bibelord:

Hebr 10:36
Ni behöver uthållighet för att göra Guds vilja och få vad han har lovat.
1 Pet 2:15
Ty det är Guds vilja att ni genom att göra gott skall tysta munnen på oförståndiga och okunniga människor.
1 Pet 3:17
Ty det är bättre att lida för goda gärningar, om det skulle vara Guds vilja, än att lida för onda gärningar.
2 Kor 7:10
Ty en sorg efter Guds vilja för med sig en ånger som man inte ångrar och som leder till frälsning. Men världens sorg leder till död.
Mark 3:35
Den som gör Guds vilja är min bror och min syster och min mor.”
Apg 13:36
När David på sin tid hade tjänat Guds vilja, insomnade han och blev lagd till vila hos sina fäder och såg förgängelsen.
Apg 20:27
Jag har inte tvekat att predika för er hela Guds vilja och plan.
Rom 9:16
Alltså beror det inte på någon människas vilja eller strävan utan på Guds barmhärtighet.
Rom 12:2
Och anpassa er inte efter den här världen, utan låt er förvandlas genom sinnets förnyelse, så att ni kan pröva vad som är Guds vilja, det som är gott och fullkomligt och som behagar honom.

* 


/Maria

VAD är andefyllda människor? Det får du reda på här nedan. /Holy Spirit




Vad är andefyllda människor? Det får du reda på ur bibeln, i bibelorden nedan:
Apg 13:52 Och lärjungarna uppfylldes av glädje och den helige Ande.
 

Apg 4:31 När de hade bett skakades platsen där de var samlade, och de uppfylldes alla av den helige Ande och förkunnade Guds ord med frimodighet.


Luk 11:13 Om nu ni som är onda förstår att ge goda gåvor till era barn, hur mycket mer ska då inte er Far i himlen ge den helige Ande åt dem som ber honom?”


Hes 36:27 Jag skall låta min Ande komma in i er och göra så att ni vandrar efter mina stadgar och håller mina lagar och följer dem. 

Apg 1:8 Men när den helige Ande kommer över er, ska ni få kraft och bli mina vittnen i Jerusalem, i hela Judeen och Samarien och ända till jordens yttersta gräns.”
 

Rom 8:9 Ni däremot lever inte i köttet utan i Anden, eftersom Guds Ande bor i er. Den som inte har Kristi Ande tillhör inte honom.

Apg 7:55 Men fylld av den helige Ande lyfte han sin blick mot himlen och fick se Guds härlighet och Jesus som stod vid Guds högra sida, 

*

Att följa Gud är att underordna sig och att be om att få allt det som man behöver för att leva ett rättfärdigt liv. Då ber man om att få bli andefylld. Det är ett verktyg vi behöver för att kunna lyssna och lära och göra. Vi behöver att Jesus lever i oss genom den helige Ande. Vi får kraft, vi får mod, vi får av Guds härlighet och vi får sådant som vi inte ens förstår, det sker otroliga saker då man vill följa Gud, då man är helt beroende av honom. Är DU helt beroende av Gud? Jag är det, han är det finaste jag har.

/Maria


torsdag 30 juni 2016

Ånger. Få hjälp med att leva rätt, omvändelse/ Regret





Ånger. /Regret

Det finns många saker som man kan känna ånger över. Man säger: Varför? och: ..detta vill jag inte ha….
När vi ångrar oss lovar Gud inte bara att ta bort vår synd, utan han förnyar oss också andligt. Ånger låter inte särskilt tilltalande. Det kan vara riktigt besvärligt att ge upp viss synd. Men Gud har alltid något bättre som ersättning för det vi avsäger oss.
Gud ger oss styrka. Fil 4:13


Hosea sade så här:
* Låt oss sträva efter att få lära känna honom, så ska han komma till oss, lika visst som det blir en ny dag i morgon och lika säkert som regnet faller på våren.* /Hos 6:3

Känner du behov av förnyelse i din situation? Svaret ligger i att lära känna Herren, och vilja göra hans vilja. När man vill göra Herrens vilja då vill man ändra på sitt liv. I vilken situation man än befinner sig så finns det råd och hjälp hos Herren, för varje sak som man kämpar med.

Man kan kämpa med mycket, t ex tobak eller alkohol eller svärande eller något annat som inte känns bra, och som man vet att inte Gud vill att man skall ha att göra med. Gud är god och han hjälper i allt. Så har det skett i mitt liv, jag har fått hjälp med sådana saker som jag inte ville ha med att göra, för att jag förstod och visste, att de var fel.

Herren vet hur man har det och är man uppriktig så får man hjälp. Gud är god och löser oss från ondo.

*Gören därför bättring och omvänden eder, så att edra synder bliva utplånade.* /Apg 3:19;  Apg 2:38

*Fly inte- göm dig inte längre, Du som så länge har flytt. Stanna och böj dig för Jesus, Honom som allting gör nytt.*

*Kom till mig så ska jag ge vila åt alla er som arbetar hårt och stapplar under tunga bördor. Gå in under mina villkor och låt mig undervisa er! Jag är mild och ödmjuk. Hos mig finner ni det som ger ert liv ro och vila, och jag tvingar inga tunga bördor på er.* /Matt 11:28-30



/Maria


onsdag 29 juni 2016

Staden Jerusalem, vad vet vi om den? Fakta/ Jerusalem




Ingen annan stad är så ofta omnämnd i Bibeln, från Moseböckerna till NT:s brevväxlingar. Genom sitt geografiska läge - 50 km från Medelhavet och 40 km från Jordan- blev Jerusalem den politiska mittpunkten för de tolv stammarna.
http://gospel.jesuslever.eu/gamla-testamentet-israels-tolv-stammar/

Från början en kananeisk stad erövrades den av David, som genom att ta dit Förbundsarken också gjorde Jerusalem till en nationell helgedom, till vilken varje israelit måste vallfärda. 
"Men jag vill utgjuta inom mig min själ och hava i mitt minne, huru jag gick med hopen upp till Guds  hus under fröjderop och tacksägelse..."

Jerusalem kallas ofta för Sion eller "Sions dotter", då Sion var namnet på bergshöjderna omkring och inom själva staden.
De manliga invånarna kallas ofta för "Sions barn" medan kvinnorna får namnet "Jerusalems döttrar". Stadens enorma betydelse kan man utläsa ur Psaltaren 122:6: "Önsken Jerusalem frid; ja dem gånge väl, som älska dig. Frid vare inom dina murar, välgång i dina palats!"
Efter Davids död blev Jerusalem huvudstad i Juda rike och Juda och Jerusalem nämns ofta samtidigt. Efter Samariens fall i det norra riket blev Jerusalem i än högre grad Palestinas centrum.
Sedan man återvänt från exilen i Babylon fick Jerusalem endast religiös betydelse. När Jesus föds är Jerusalem huvudstad i Juda rike, vilket i sin tur ingår i den romerska provinsen Syrien. Under sin levnad går Jesus många gånger upp till Jerusalem i samband med helger. Det blir också i Jerusalem som Jesu mission når sin fullbordan. Efter det misslyckade upproret mot kejsar Titus lades staden nästan helt i ruiner (70 e. Kr). En av efterträdarna, kejsar Hadrianus, skapade en romersk stad där Jerusalem legat och bannlyste både kristendom och judendom. På Konstantins tid  på 300-talet återfick Jerusalem sitt namn, och har behållit det fram till vår tid.

Källa: Bok Bibelns värld C. och M Topelius

/Maria






tisdag 28 juni 2016

Jesus lever...vare sig du tror det eller ej. Video. Törs vi spräcka ramen för vår egen kulturs värderingar och sätta tro till Jesus? /Jesus lives.


Jesus lever.



video


Jesus lever för att han uppstod från graven (Matt 28), han sitter nu i himmelen på Guds högra sida………..
Jesu fysiska närvaro upphörde när han lämnade lärjungarna och återvände (varifrån han kom från början!) till himlen (Apg 1:9), men den helige Ande kom strax därefter för att trösta, hjälpa och utrusta dem för att kunna sprida de goda nyheterna om frälsningen (Apg 2:1-4). 
Själva frälsningsverket är slutfört. Nu sitter Jesus vid Guds högra sida, och han har makt över både himmel och jord..

Efter 40 dagar med lärjungarna for Jesus till himmelen. Två änglar förklarade för lärjungarna att han en dag skulle komma tillbaka på samma sätt som han lämnade dem, alltså i sin kropp och fullt synlig. Det är det som den troende väntar på och vet ska ske!
Historien är INGEN SLUMP. Den rör sig framåt mot ett bestämt mål- Jesu återkomst för att döma och regera världen. Vi ska sprida det glada budskapet under tiden vi väntar på Jesus- så har han sagt.
(Tanken på en lidande tjänare är inte mer populär idag än den var för 2000 år sedan. Då hade man bara tillgång till Gamla Testamentets profetior. Vi har dessutom vittnesbördet från apostlarna i Nya Testamentet och den kristna /Guds församling/ I allt detta lyfts Jesu seger över döden fram som det viktiga.

Törs vi spräcka ramen för vår egen kulturs värderingar och sätta tro till Jesus? Eller ska vi fortsätta att stå där överraskade av innehållet i de goda nyheterna?)

”Mina får lyssnar till min röst, och jag känner dem, och de följer mig.”/Joh 10:27

OCH:
Ännu i våra dagar väcker Jesu Uppståndelse oro och uppmärksamhet. Och det finns fortfarande bara två alternativ- att tro att Jesus har uppstått från de döda – eller att vägra att göra det genom att förneka sanningen, strunta i den, eller på annat sätt ignorera eller bortförklara det som skett.

Om du förnekar sanningen har du kanske inte läst bibeln eller fått ett personligt möte med Jesus. Om du bortförklarar eller ignorerar sanningen om Jesu liv, död och uppståndelse är det något som fattas i ditt liv. Glädjen i att veta att vi har en stor Gud har gått dig förbi. Det är tråkigt tycker jag, då jag märker att många människor inte vill befatta sig med tro.

Vi pratar mycket om tro, om Jesu död, men vem pratar mycket om hans uppståndelse till liv igen? De religiösa ledarna på Jesu tid samlades för att dölja den sanning som var ett faktum: Jesu Uppståndelse.

”Så fort kvinnorna gett sig iväg från graven, sprang några av vakterna som stått där till översteprästerna och berättade vad som hade hänt. De sammankallade då ett möte med alla de judiska ledarna, och man beslutade att muta vakterna med en stor summa pengar.

”Säg att ni sov allesammans, när Jesu lärjungar kom och stal kroppen mitt i natten. Och om landshövdingen får höra om detta så vet ni att vi står på er sida, och allt ska ordna sig till det bästa”, lovade de.

De judiska ledarna var alltså väldigt rädda för att sanningen skulle komma fram. Den sanning som säger att Jesus faktiskt uppstått och nu var på väg till Galileen….

Vakterna tog emot pengarna och spred sedan ut det som de blivit tillsagda att säga. Deras berättelse blev snart känd vida omkring bland judarna, som tror på den än i dag.

Jesus befaller lärjungarna att predika de goda nyheterna i hela världen: Missionsbefallningen

”Sedan gick de elva lärjungarna till det berg i Galileen där Jesus sagt att de skulle träffa honom. Där fann de honom och de tillbad honom, men några av dem var inte säkra på att det verkligen var Jesus.

Han sa då till dem:

”Av Gud har jag fått all makt i himlen och på jorden. Gå därför ut i hela världen och kalla alla människor till att bli mina lärjungar, och döp dem i Faderns och Sonens och den helige Andens namn. Och lär dem att leva på det sätt jag sagt er, och kom ihåg att jag alltid är med er, ända till tidens slut.  /Matt 28:11-20

Gärna gör jag din vilja, min Gud, jag har din lag i mitt hjärta. Ps 40:9




/Maria


God, Rättvis, Kärleksfull Han verkar i rätt och rättfärdighet /working for God







Godhet och kärlek

Det slår mig gång på gång, hur rättvis, god och kärleksfull Gud är. När jag stilla tänker på hur fantastiskt underbar han var då han frälste mig och bad mig arbeta för honom, då rörs jag utav den eviga värmen han har och som han visar mig.
Att vittna om Jesus!
Tänk att det är så att han planerar varje människas liv, och vi går ofta långa krokiga besvärliga omvägar för att slippa möta Världsalltets Gud. Vi är så kloka tror vi, att vi kan gömma oss för hans ansikte, för hans blick, för hans godhet.

Och så kommer det en dag; då vi blir skakade, drabbade, fullständigt tillintetgjorda av hans stora kärlek, och då vet vi: Det var detta jag ville ha. Det var detta jag alltid längtat efter. Tomheten är borta, istället finns en stor stor frid.

Tänk vilken kärlek han har för oss, och detta kanske du, de, dem… kastar bort för att annat är mer intressant. Ojoj, då känner man inte Gud särskilt bra, OCH det gjorde inte jag heller en gång.

Han vill ha mig arbetandes, vittnande, utgivande för sitt rike. Det spelar ingen roll om jag är svag i min kropp, han älskar mig i alla fall. Han vet att jag har en kapacitet som han vill använda. Jag känner mig så tacksam, för jag vet, att hade jag tackat nej till hans erbjudande, kanske jag ej levt idag.

Så jag säger ett ödmjukt tack till Skapelsens Herre.

…jag, Herren verkar i kärlek, i rätt och rättfärdighet på jorden. /Jer 9:24

/Maria





















söndag 26 juni 2016

Regn faller tyst som tårar? Vi ska inte kasta stenar säger Jesus,men förlåta och vända andra kinden till / Gospel



 Förlåtelse

Regnigt väder är det på många ställen nu,men blommorna doftar ändå härligt.
Dropparna på växterna kan se ut som tårar.
Regn faller tyst som tårar var det någon som sjöng en gång.
På tal om tårar så finns det de som verkligen kan gråta för att de gjort fel eller de som blivit illa behandlade.
Se och hör videon, och läs texten.

Förlåtelse, och att förlåta är något Jesus säger att vi ska göra. I videon berättar jag om vad förlåtelse och välsignelse är. Jesus säger att vi ska förlåta dem som gjort och gör oss illa och att vända andra kinden till då man blir hånad, slagen, slagen av hårda ord och på annat sätt förnedrad.  Förlåta: Johannes 8:1-11 och Matteus evangelium 5:43-48 berättar om fiender.

Många blir förnedrade för att de tror, ja hånade. Det känner man till som troende och det är inget att bry sig om, det visar bara att vi valt rätt väg: JESUS och EVANGELIUM.

Vi ska inte kasta några stenar utan se på vad Jesus vill och hur han vill lära oss om LIVET! Visst gör det ont emellanåt men det får vi stå ut med!
Förlåta: Johannes 8:1-11 och Matteus evangelium 5:43-48 berättar om fiender.

/Maria