Translate

tisdag 26 maj 2015

Behöver du Jesus? - Det gör jag! Jesus is Lord. Helbrägdagörelse
Behöver du Gud varje stund? Det gör jag. För jag vet  t ex att Jesus kan uppväcka människor från döden och det kallar jag för mirakel. Jag vill berätta:

I alla plågor finns han med. Jag vill uppmuntra dig som lider av något,  med att säga: Be och tacka Herren , alltid. Paulus säger till oss lärjungar/barn till Gud, att vi ska vara i ständig bön till Herren. Paulus säger att HERREN hör bön. Det är sant.

Och en sak till:

ALLA BLIR INTE HELA. Och BARA GUD VET VARFÖR!

Vi är många som lider utav sjukdomar, problem i familjerna, penningbekymmer, släkttvister, ”olösliga” problem och mycket mycket fler hemska  arbetsamma saker”. VAD gör man åt dem då?

Jo, man LÄMNAR dem åt Gud och tro på att HAN kan lösa dem. Ja HAN kan det! I mitt liv har jag upplevt djävulska saker, och inte trott mig kunna överleva, men jag LEVER och jag TROR!!

Satan har försökt att sänka mig till döden i över 20 år, men han skall fortfarande inte lyckas. AMEN till att Gud är min Fader.

I alla plågor som vi människor har så bör vi veta (i alla fall de troende! bör veta, och de som inte tror måste vi vilja nå) ATT VI HAR GUD ATT GÅ TILL. Jag vill säga till er att JESUS dog på korset för oss alla! Han är med i allt.

Jag gråter för familjer och familjen och för släktingar och vänner och ovänner och obekanta och bekanta, dem vill Gud nå, men vi måste be att de nås av hans kärlek! och kan ta emot den i sina liv.

Helbrägdagörelse! Vad är det? Jo… det heter HELANDE nu för tiden, men det betyder att JESUS  kan hela människan, kan göra den FRISK. När vi, (de troende!) kommer till himmelen får vi i alla fall nya kroppar!

F R I S K!   FRISK vill JAG BLI!  Jag orkar inte med all värk!  Men jag MÅSTE, för Gud har inte gett mig helbrägdagörelse ännu, men jag TROR att det kommer.

Hoppas du förstår allvaret i mina rader nu då jag sitter här i natten och desperat vill ut med de orden som  har varit i mitt hjärta hela dagen och kvällen, och nu skriver jag dem för att DU, NI och De, ska veta VART man skall vända sig. Det är sanning förstår du, att Jesus KAN  göra en människa frisk. Man kommer till en viss gräns, och den har t ex jag nått nu, ja för länge sedan.

Man kan se s k ”mirakelpastorer” på tv och video och i församlingar som SÄGER att folk blivit friska på deras möten, men då skulle d e personerna i så fall varit ute i tidningar och radio och på alla sätt gått ut med sina händelser/helbrägdagörelsen från Jesus. Hör du något sådant, ser du några sådana? Ett MIRAKEL eller FLERA måste man ju berätta om, eller hur?

Nej, kanske inte nej. Man hör inget…. Men det kommer, om människor förstår att BEDJA och TACKA Herren för alla de goda gåvorna som HAN kan göra för den som tror.

Bara något av allt det Jesus gjorde då han gick på jorden: *Jesus uppväcker Lasarus från döden. *Jesus botar tio leprasjuka. * Jesus botar från blindhet- både andlig och kroppslig. * Jesus ger mat åt fem tusen. * Jesus botar en kvinna med blödningar. * Jesus botar blinda och stumma. * Jesus går på vattnet.  * Man förvånas över alla underverk. * Jesus ger mat åt fyra tusen.  * En blind får sin syn tillbaka. * Jesusuppväcker en död flicka. * Jesus botar en pojke som är besatt av en ond ande.* och mer….. DESSA UNDER kan SKE IDAG OCKSÅ!

Det står i bibeln om att om vi skulle berätta om alla underverk Jesus gjorde så räckte böckerna inte till, som de skulle skrivas i. Är inte det bevis nog. Du ska också veta att Bibeln är skriven av människor på GUDS befallning.
Att följa Jesus. Lukas evangelium 9 Korset, kronan, domen och nåden


Att följa Jesus. Lukas 9. Korset, kronan, domen och nåden. Helhjärtad överlåtelse


Vad är det som Jesus vill ha av oss? Jo det är Helhjärtad överlåtelse till honom- inte  halvhjärtad. Vi kan inte välja och vraka i hans undervisning och bara följa honom delvis. Vi måste ta korset med kronan och domen likaväl som nåden. 
Vi måste beräkna kostnaden och vara villiga att ge upp allt som ger oss trygghet i tillvaron. Med blicken på JESUS ska vi inte tillåta att något hindrar oss att leva det liv som anser vara sant och riktigt. Det är inte lätt att från början avgöra vad som man bör göra, men om man arbetar på att lära känna Jesus och lyssnar och lär vad den helige Ande säger, så förstår man så småningom VAD man bör göra och att man måste försaka för att leva för Kristus-  Man har ju vunnit evigt liv! då man sagt ja till Jesus.
Lukas kapitel 9:57-62
57. Medan de nu färdades fram på vägen, sade någon till honom:
”Jag vill följa dig, varthelst du går.
  Matt. 8:19. 
58. Då svarade Jesus honom: ”Rävarna har kulor, och himmelens
fåglar har nästen; men Människosonen har ingen plats där han
kan vila sitt huvud.”
  2 Kor. 8:9. 
59. Och till en annan sade han: ”Följ mig.” Men denne svarade:
”Tillåt mig att först gå bort och begrava min fader.”
60. Då sade han till honom: ”Låt de döda begrava sina döda; men
gå du och förkunna Guds rike.”
61. Åter en annan sade: ”Jag vill följa dig, Herre, men tillåt mig
att först ta avsked av dem som hör till mitt hus.”
  1 Kor. 19:20. 
62. Då svarade Jesus honom: ”Ingen som ser sig tillbaka, sedan
han har satt sin hand till plogen, är skickad för Guds rike.”
  1 Mos. 19:26.
NamnlösMaria

måndag 25 maj 2015

Tiden kommer att ta slut! TID= den tid som Gud skapat, snart är det för sent att välja


***
Kan du tänka dig att TIDEN kommer att ta slut?
d v s tiden på jorden, vår existens….
Kan man tänka sig det? Jo det kan man om man VET att det är så och att vi troligen alla som lever nu kommer att få se det. Skrämmande? Nej, det tycker jag nog inte för jag väntar ju på Jesus återkomst.
Men alla som går och tittar på sina klockor/mobiler, och har viktiga möten att passa och tror de har all tid att….Nej det är inte så, det är såhär:
Tiden- det är den tid som Gud skapat- inte tiden på en klocka! som dessutom ofta går fel. Guds tid går aldrig fel,  dvs HAN och bara HAN bestämmer tiden för ALLT.
*
*Vad säger bibeln om tiden och slutet? Några av måånga bibelord:
Ps 93:2 Din tron är fast grundad från fordom tid, du är från evighet.
Ps 104:5 Du grundade jorden på dess fästen, så att den ej vacklar till evig tid.
Ps 104:19 Du gjorde månen till att bestämma tider, solen vet stunden då den skall gå ner.
Ps 113:2 Välsignat vare HERRENS namn från nu och till evig tid!
Ps 119:147 Jag kommer tidigt i gryningen och ropar, jag hoppas på dina ord.
Jer 8:7 Till och med storken under himlen vet sin bestämda tid, och turturduvan, svalan och tranan passar tiden när de skall komma tillbaka. Men mitt folk känner inte HERRENS domslut.
Jer 30:24 HERRENS brinnande vrede skall inte vända åter, förrän han har utfört, ja, förrän han har fullbordat sitt hjärtas tankar. I den yttersta tiden skall ni förstå det.
Hos 10:12 Så åt er i rättfärdighet, skörda efter kärlekens bud, bryt er ny mark. Det är tid att söka HERREN, till dess han kommer och lär er rättfärdighet.
Matt 4:17 Från den tiden började Jesus predika och säga: ”Omvänd er, ty himmelriket är nu här.”/Det andliga riket/
Matt 13:39 Ovännen som sådde det är djävulen. Skördetiden är tidsålderns slut, och skördemännen är änglar.
Matt 13:40 Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld, skall det vara vid tidsålderns slut.
Matt 13:49 Så skall det vara vid tidsålderns slut. Änglarna skall gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga.
*
Det kommer alltså en tid då TIDEN kommer att vara slut här på jorden, och bl a därför är de troende så ”tjatiga” om att otroende skall ta emot Jesus-  medan TID finns! 
/Maria                                              Welcome back tomorrow