Translate

måndag 9 november 2015

...om du vill följa Jesus. Om sanningar du inte trodde fanns





Livet är inte alls lätt och att vara en troende är inte heller lätt, inte om man skall följa Jesus. Om man inte vill följa Jesus i allt då är det lättare, och man kan tänja på bibelorden och på vad man gör i livet.

Men, som sagt, följer man Jesus kan man vara beredd på trubbel med stort T och mycket mörker.  Är allt elände? NEJ, inte alls, det finaste är i allt, att det ALLTID finns LJUS i Mörket!  JESUS ÄR JU MED OCH VISAR OSS VÄGEN. Nej jag skriker inte, jag visar på att se, se, se vad det står!

 I bibelorden nedan kan du läsa lite om smärta och att bli bedragen eller att bedra dig själv eller någon annan och om att uppmuntra och om att man kan falla m m. Det verkar ibland som om vissa människor inte vet om de bibelord som berättar om lidanden.

Jesus säger i sitt ord hur han vill ha oss, hur vi ska vara, hur vi ska bli, bibeln berättar allt om det. Läs Romarbrevet t ex och bli påtagligt tagen av all text med sanningar som du kanske inte trodde fanns. Om man känner till Romarbrevet och Paulus och verkligen läser och begrundar så kan man se Gamla testamentets ljus och kraft också. I bibeln får man reda på hur man ska vara mot andra och sig själv och mycket mycket mera. Bibeln är den bästa boken! tycker jag, och med träning i Guds Ord och med den helige Andes hjälp var dag så lyckas man lära sig så småningom att vandra med Gud.



Ps 38:18
Ty jag är nära att falla, jag känner alltid min smärta.

Hebr 3:13 Uppmuntra varandra i stället varje dag, så länge det heter i dag , så att ingen av er förhärdas genom syndens makt att bedra.

Ef 5:6 Låt ingen bedra er med tomma ord. Allt sådant gör att Guds vrede drabbar olydnadens barn.

Matt 24:24 Ty falska messias-gestalter och falska profeter skall träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.

1 Kor 3:18
Bedra inte er själva. Om någon bland er tycker att han är vis i den här världen, måste han bli en dåre för att bli vis.

1 Kor 6:9
Vet ni inte att inga orättfärdiga skall få ärva Guds rike? Bedra inte er själva! Varken otuktiga eller avgudadyrkare, varken äktenskapsbrytare eller de som utövar homosexualitet eller de som låter sig utnyttjas för sådant,

Ords 10:10
Den som blinkar med ögonen vållar smärta, den som har oförnuftiga läppar kommer på fall.

Pred 1:18
Ty med stor vishet följer stor oro, ökad kunskap ger ökad smärta.

Matt 24:11 Många falska profeter skall träda fram och bedra många.

Jes 14:3
På den dag då Herren ger dig ro från din smärta och oro och från det hårda arbete som har varit lagt på dig,

1 Tess 3:7 Så har vi genom er tro fått nytt mod när det gäller er, bröder, och det mitt i alla svårigheter och lidanden.

Ords 21:23
Den som vaktar sin mun och sin tunga bevarar sitt liv för svårigheter.

Job 13:9
Kan det sluta väl när han rannsakar er? Eller kan ni bedra honom så som man bedrar en människa?

Job 15:31
Han må inte bedra sig och lita på tomhet, ty tomhet skall bli hans lön.

Ords 31:30
Älskvärdhet kan bedra och skönhet är en vindfläkt, men prisas skall den hustru som fruktar Herren .

Jesus is LORD


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar