Translate

söndag 19 juni 2016

Vishet och kunskap ger smärta. Förklaringar om smärtan, förödmjukelse och tro. Kunskap och lidande. / A word about pain

Några ord om smärta/ Med stor vishet följer smärta....förklaringar

Pred 1:18 Ty med stor vishet följer stor oro, ökad kunskap ger ökad smärta. / 

Förklaring om Två olika slag av smärta: ju mer en människa förstår desto större hennes plåga. 
Den som har stor kunskap ser ofullkomligheten lättare. 
Den som ser mycket uppfattar mer om ondskan i världen. Om du som Salomo vill hitta meningen med livet måste du vara beredd på att känna mer, tänka mer, fråga mer, lida mer och uträtta mer. Orkar du betala det pris som visheten kräver?

I min mission följer smärta i spåren och jag vill förklara att när man får kunskap får man lida.

*

Jes 21:3 Därför är mina höfter fulla av smärta, ångest har gripit mig lik en barnaföderskas ångest. Jag är nertryckt, så att jag inte kan höra, jag är bestört, så att jag inte kan se.

/Gud gör aldrig något som är i grunden fel. Jesaja fick gå omkring naken och barfota, i tre år, för Herren hade sagt så. Så förödmjukande och smärtsamt detta måste ha varit. Skulle någon av oss som lever nu vilja göra det? Detta var för att visa vilken förödmjukelse det skulle komma över Egypten och Etiopien genom assyrierna. ……. Vi måste lyda Gud även om vi inte förstår, vi måste lita på att han aldrig leder oss fel.

*
Upp 10:10 Jag tog den lilla bokrullen ur ängelns hand och åt upp den, och i min mun var den söt som honung. Men när jag hade ätit upp den, kände jag en svidande smärta i min mage. /

Profetia: När Guds plan för mänskligheten har blivit fullständigt uppenbarad kommer också all profetia att vara uppfylld. Då har denna tidsålder nått sitt slut. Vid den sjunde trumpeten finns ingen återvändo. Guds ord är sött för den som tror, men bittert för den otroende (dom).
/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar