Translate

onsdag 6 juli 2016

NOA. Är det möjligt att lyda Gud? Ja /Noah. ObeyAtt berätta om NOA/synden

*Och han skonade inte någon av de människor som levde för längesedan, före den stora översvämningen.Bara Noa, den ende som bekände sin tro på Gud, blev räddad tillsammans med sju familjemedlemmar. Hela den gudlösa världen blev fullständigt utplånad, när Gud dränkte hela jorden i vatten.* 2 Petr 2:5

De exempel som Petrus nämner i  sitt brev bör göra det helt klart för oss att Gud dömer all synd och att syndare som inte ångrar sig och vänder om til Gud inte kan komma undan. Jag får många frågor om hur Gud kan vara så hemsk så att han utplånar människor…Vi lever i det nya förbundet nu, vi lever i det Jesus vill göra för människor…Den som överlåter sig till Kristus blir befriad från slaveriet under synden. Jesus frigör oss till tjänst för honm, och det innebär alltid att vi kommer rätt.

Gud räddade Lot ur Sodom och på samma sätt kommer han att rycka oss ut ur en ogudaktig värld. Lot var inte fri från synd, men han litade på Gud och blev räddad undan Sodoms förintelse.

Det är mer än hög tid att tänka på vad Jesus gjorde för oss på Golgata, då han gjöt sitt blod för oss, och därigenom räddar oss till evigt liv……Jesus, jag älskar dig, för du har räddat mig och du vill att mänskligheten skall vända om. Låt oss se detta.

I radio i skrivande stund skojar de om jordens undergång för andra dagen i rad. Men de kommer att få se....

Att berätta om NOA/ Lyda

Kan vi tänka oss hur det var för Noa och hans familj då floden kom över jorden? Knappast. Kan vi tänka oss hur Gud kände sig då han var tvungen att förstöra så mycket?

Vi vet inte mycket om den tiden eller vilka känslor som rådde. Och vi vet inte vad Gud kände.

Människor hade vänt Gud ryggen, och idag har vi också ett samhälle som liknar det som var på NOA´s tid. Skulle vi få en syndaflod igen? nej, Gud har lovat oss att aldrig sända en sådan flod igen. Han lovar oss det med att sända regnbågen som löfte.

Hur hittar vi Noa´s livsstil? Skulle det vara möjligt att göra det som Noa gjorde? Att lyda så fullständigt, att underkasta sig Guds vilja och arbeta för Gud på det sättet att man blir fullständigt förlöjligad…..

Ja det är möjligt att följa Gud fullt ut. Det är möjligt att vara en tjänare som gör det Gud ber en om.

Noa går inte ur båten förrän Gud talar om att han skall göra det. Herren befaller och Noa lyder. Enkelt. D v s det låter enkelt, men det kanske det inte var? Jo, det tror jag, för Noa hade så mycket kärlek och respekt för sin Gud.

Har vi kärlek och respekt för Gud i dag? Ja, många många människor har det, men inte alla, och det är Guds önskan att ALLA skall komma till honom.

*Låt oss lyssna till Gud och lyda honom.*

/Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar