Translate

lördag 21 maj 2016

New Age, den falska andligheten.Fattig i anden. Villolära och villolärare / New Age False spirituality





New Age /Den falska andligheten/Vad säger Bibeln?


Guds ord är inte bara kunskap, det förändrar människors livsvillkor. Den som tar emot budskapet om Jesus, får en helt ny relation till Gud. Det är inte bara fråga om att besluta sig för en ny livsstil. Den troende får en ny inriktning för sitt liv, en totalt förändrad attityd och ett annorlunda uppträdande. Det gäller inte längre att bara tillfredsställa sig själv utan att tjäna Gud.

Därför anser jag och många med mig att New Age är en av villolärorna som Bibeln talar om. Jag sticker ut hakan nu, javisst, och det kommer mera….

Bibelorden nedan säger
vad Gud tycker om villoläror, du kan läsa en del av dem här…

Kol 2:8 Om bedrägliga vishetsläror

”Låt inte andra förstöra er tro och er glädje med sina filosofiska funderingar, eller med meningslösa spekulationer som inte bygger på Kristi ord utan på människors tankar och idéer.”

(Paulus vänder sig emot varje livsfilosofi som bara har sin grund i mänskliga idéer och erfarenheter. Han föraktade inte kunskapen i/om/ filosofi som sådan, Det han invände emot var påståenden om att människan själv, och inte Kristus, var lösningen på livets alla problem.)….

Fil 2:3 Om ödmjukhet

”Var inte själviska! Ha som mål att göra gott intryck på andra. Var ödmjuka och utgå hela tiden ifrån att andra betyder mer än ni själva.”

Ödmjukhet är att ha en riktig syn på sig själv (se Rom 12:3) Det betyder inte att vi ska se ner på oss själva. Vi vet att vi är syndare, frälsta bara på grund av Guds nåd, men vi är frälsta och därför högt värderade i Guds rike. Vi skall ställa oss helt till Guds förfogande så att han kan använda oss i arbetet med att sprida hans Ord och hans kärlek bland människor. Fortsättning:

/forts/ Matt 24:3-4 Om att låta sig bedragas

”När han (Jesus) senare satt på Oljebergets sluttning tillsammans med lärjungarna frågade de honom: ”När kommer detta att ske? Vilka händelser föregår din återkomst och tidens slut?

Jesus sade till dem: ” Låt ingen lura er, för många ska komma och påstå att de är Messias, och de kommer att leda många vilse.”

Jesus betonade att de inte skulle tänka i tid och stund utan se till att vara förberedda.Det viktiga vra att hela tiden gå Guds väg, så att Jesus när han än kom tillbaka, skulle kunna ta dem till sig som sina egna.

2 Thess 2:9-10

(om lögnens tecken och under)

”Denne syndens man skall komma som et Satans redskap, fylld av satanisk makt, och han kommer att lura många med märkliga tecken och under. Med sin förföringskonst ska han vinna över alla dem som är förlorade på sin sida, eftersom de sagt nej till sanningen. De har vägrat tro sanningen, vägrat älska den och bli räddade genom den.”

Alla underverk kommer inte från Gud. Underverk kan hjälpa till att stärka vår tro, men inte alla är från Gud. De under som Jesus gjorde var anmärkningsvärda, inte bara på grund av kraften i dem utan frmaför allt på grund av syftet med dem- att hjälpa, bota och visa vem Gud är.

2 Petrus 2:1-2 Falska läror

”Men det fanns falska profeter bland Israels folk också på den tiden, precis som det kommer att uppstå falska profeter bland er. De kommer att ljuga om Gud och till och med vända sig mot sin Mästare och Herre, som har köpt dem fria, men de kommer snabbt att möta sin undergång.”

Jesus hade förvarnat sina lärjungar om att falska lärare skulle komma. (Matt 24:11; Mark 13:22-23) Petrus hade hört honom säga detta, och nu såg han hur det blev verklighet. Även under Gamla testamentets tid hade Guds profeter blivit emotsagda. En falsk profet eller lärare säger bara sådant som människor vill höra och förfalskar därmed Guds ord och Jesu och apostlarnas undervisning.

Upp 17-18 Om en avfallen kyrka läs kapitlen.

Falska läror… Levande och död församling… Ljummenhet? Fattig och naken i anden? Hur ser det ut i dag i kristenheten? Det behövs verkligen en väckelse över detta land och alla länder./Maria





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar